Karbonader med flødekartofler, bløde løg og ærter

Karbonader med flødekartofler, bløde løg og ærter

Tid i alt: 70 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Jeg elsker flødekartofler og jeg ELSKER karbonader, så det her er bare en fantastisk kombination. Min mand rynkede på næsen af de bløde løg til, men han måtte erkende, at det var en god idé til. Det er en af mine livretter, og den er så nem at lave og står egentlig blot og passer sig selv, når det er forberedt. Hele familien elsker retten, og jeg laver den også ofte som gæstemad. Det er en forholdsvis billig ret, da det hele kan laves af store mængder med fx flødekartoflerne.

Ingredienser

Andet

300 g ærter

2 stk løg

2 tsk sukker

fedtstof

Flødekartofler

1000 g kartofler

500 ml piskefløde

1 stk løg

3 stk fed hvidløg

250 ml sødmælk

peber

salt

fedtstof

Karbonader

500 g hakket svinekød

rasp

salt

peber

fedtstof


Fremgangsmåde

  1. Karbonaderne formes, vendes i tynd meljævning (mel + vand rørt sammen) og derefter i rasp. Inden stegning krydres de med salt og peber.

  2. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn

  3. Kartoflerne skrælles, skylles og skæres i små tern

  4. Ildfast fad smørres med fedtstof

  5. Kartoflerne fordeles i fadet.

  6. Løg hakkes og puttes ovenpå kartoflerne i fadet.

  7. Piskefløde, sødmælk, salt og peber hældes ovenpå kartoflerne.

  8. Retten bages i ovnen i min. 60 min. ved 200 grader alm. ovn.

  9. Ærterne koges i en gryde

  10. Løg pilles og skæres i halve - snit dem derefter. Steg dem i fedtstof på en pande til de er brune. Tilsæt lidt sukker undervejs.