Billig opskrift:

Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage

Tid i alt: 45 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Gammeldags æblekage har jeg fået lige siden jeg kunne huske. Det har været en af de lækre eftermiddags snacks vi har fået til "kaffen" - både som barn og nu som voksen, og mine børn ELSKER det heldigvis. Jeg har aldrig været den, der skulle lave det - men det gjorde jeg denne gang, og hvor blev det bare godt! Jeg måtte selvfølgelig lave 2 versioner, da min søn ikke kan tåle makroner grundet æggeallergi, men de blev altså bare erstattet med nogle knuste Digistive kiks, og det faldt i rigtig god jord!

Ingredienser

12 stk æble

100 g sukker

2 tsk kanel

2 tsk vaniljesukker

400 ml vand

0.5 tsk kardemomme

500 ml piskefløde

175 g markroner


Fremgangsmåde

  1. Æblerne skrælles og kernehusene fjernes

  2. Æblerne skæres derefter i små tern og hældes i en gryde - tilsæt vand, kardemomme, sukker og vaniljesukker

  3. Lad det koge til væsken er kogt ind i æblerne - ca. 30 minutter. Giv det gerne mere, hvis der stadig er vand i gryden.

  4. Lad det køle helt af og lav nu æblekagen.

  5. Piskefløden røres til flødeskum med en elmikser - hvis man vil have lidt smag af vanilje, kan der med fordel kommes 1 tsk. vaniljesukker i. Det smager også godt.

  6. Makronerne knuses, så det kan komme mellem lagene i æblekagen.

  7. Start med et lag æblegrød - derefter makroner, så flødeskum - fortsæt til der ikke er mere æblegrød. Resten af flødeskummet bruges på toppen.

  8. Server for glade gæster eller familie.