Påskereder med skumharer

Påskereder med skumharer

Tid i alt: 120 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

I går bagte Haley og jeg de fineste påskereder. Vi valgte at pynte dem med skumharer fordi det dels er påske og dels fordi Liams allergier gør, at vi ikke kan bruge påskeæg, som vi synes var lidt sjovt alligevel. Opskriften er er selvfølgelig lavet uden æg og nødder pga. allergier, men de er bare så luftige og lækre alligevel.

Ingredienser

50 g gær

50 ml kaffe

0.5 tsk salt

1100 g mel

90 ml olie

500 ml vand

100 g sukker

150 g skumharer

perlesukker


Fremgangsmåde

  1. Find en skål og smuldr gæren med sukker - rør rundt indtil gæren er opløst, den opløses efter lidt tid. Ca 2 min.

  2. Lunken vand, salt og olie hældes i skålen - rør igen rundt

  3. Tilsæt mel lidt af gangen indtil dejen kan æltes, rør undervejs.

  4. Mel kommes ud på bordet og dejen æltes meget grundigt

  5. Dejen skal hæve i skålen med viskestykke over, gerne et lunt sted i 1 time

  6. Tænd ovnen på 180 grader alm. Ovn.

  7. Efter hævning æltes dejen endnu engang

  8. Bollerne rulles derefter til en lang pølse og skæres ud i lige store stykker. Der kan nok blive til 20 påskereder.

  9. Stykkerne deles over igen og rulles til 2 pølser. Herefter lukkes pølserne i den ene ende med den anden (klemmer dem sammen) og så snurrer du dem rundt om hinanden som en fletning og lukker dem igen.

  10. Påskerederne skal efterhæve i 20 minutter med viskestykke over

  11. Pensl med kold kaffe eller mælk og drys med perlesukker eller rørsukker over dem.

  12. Påskerederne bages ved 180 g. alm. ovn i ca. 12-15 min. (eller indtil de er gyldne)

  13. Når de er kølet af pyntes rederne med påskeharer eller påskeæg.

  14. TIP: Bollerne kan sagtens fryses & er også rigtig gode dagen efter. I frossen tilstand kan de med fordel pakkes ind i køkkenrulle og puttes i microovnen til de er lune, de skal selvfølgelig være under opsyn, så der ikke går ild i køkkenrullen! Ca. 1-1,5 min.