Billig opskrift:

Chili Con Carne med blomkålsris

Chili Con Carne med blomkålsris

Tid i alt: 180 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Chili Con Carne med blomkålsris er en af de lækre retter, når der skal laves mad uden stivelse. Det er en nem og indbydende ret - som kan laves både forholdsvis hurtigt, men også som en simreret. Jo længere tid den simrer, jo bedre. Traditionelt laves retten med ris, men for at den bliver uden stivelse bruges der blomkålsris i denne ret.

Ingredienser

500 g hakket oksekød

500 ml rødvin

2 stk løg

400 g gulerod

420 g røde kidneybønner

1 ds bønner i tomatsauce

5 stk fed hvidløg

1 ds hakket tomat

1 stk blomkål

1 stk peberfrugt

125 ml kaffefløde

1 tsk paprika

500 ml vand

2 tsk chiliflager


Fremgangsmåde

  1. Løg og hvidløg pilles og snittes fint

  2. Peberfrugt skæres i fine tern

  3. Gulerødderne skrælles og snittes fint

  4. Champignon skylles og grov snittes

  5. Oksefarsen brunes i fedtstof i en gryde

  6. Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt, paprika, cayennepeber og tørret chiliflager - lad det småsimre i 1 minuts tid

  7. Tilsæt gulerødder, vand, bouillon, hakket tomat, champignon og rødvin - lad det gerne simre under låg i 2 timer ved svag varme. Rør jævnligt.

  8. Blomkålen rives fint på et rivejern og hæld kogende vand over dem, så de lige får lidt varme. Ca. 1-2 minutter. Hvis man gerne vil have lidt mere smag i dem kan man eventuelt lige lynstege dem på en pande i noget paprika og salt.

  9. Tilsæt alle bønnerne samt fløde og lad det simre indtil blomkålsrisene er færdig.

  10. Smag til med salt og peber.