Stivelsesfrie tarteletter med høns i asparges

Stivelsesfrie tarteletter med høns i asparges

Tid i alt: 60 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Dette var ret svært lige at greje pga formen! Men ikke desto mindre - stivelsesfrie tarteletter. Tarteletten er lavet af en masse dejlige nødder og frø, æg, olie og salt. Simpelthen så nemt alligevel - når man fanger teknikken! Tro det eller lad være - vi kunne kun spise en enkelt hver. Det var en dejlig smag i saucen også, selvom jeg lavede den lidt anderledes, end jeg plejede for at undgå mel, men det var alligevel en dejlig smagfuld oplevelse. Til den normale opskrift med 2 voksne og 2 børn bliver der ca. 10 tarteletter (og det er mere end rigeligt til familien)

Ingredienser

Tarteletfyld

60 g ricotta

100 ml cremefraiche

300 ml piskefløde

2 stk hønsebouillon

300 ml vand

2 ds aspargessnitter

1 dåse væske fra aspargesdåse

450 g kyllingebrystfilet

peber

fedtstof

salt

Tarteletter

2 stk æg

2 spsk olie

30 g sesamfrø

100 g stenalderbrødsblanding

100 g mandler

0.5 tsk salt


Fremgangsmåde

    Tarteletterne:

  1. Start med at hælde mandlerne i foodprocessoren eller minihakkeren - det skal være helt fintmalet. Derefter hæld sesamfrø og stenalderbrødsblanding i hakkeren. Lad det køre i lidt tid og hæld det så op i en skål. Tilsæt æg og olie og rør godt rundt.

  2. Tænd for din vaffelbager, som laver vaflerne som skåle (ligesom dessertskåle). Jeg prøvede at hælde dem over en muffinform (på hovedet) og det virkede altså ikke synderlig godt.

  3. Det man kan prøve er at vende muffinformene så de vender korrekt og så hælde lidt i bunden, presse godt til og gøre det samme op ad siderne og give det 10 minutters tid i ovnen - eller til de er sprøde (for de skal gerne presses godt sammen for at komme OP igen uden at knække. Men jeg brugte vaffelbageren til skåle, og det gik SÅ godt.

  4. Tarteletfyld:

  5. Start med at koge kyllingebrystfileterne i 20 minutter i vand - når det er færdig finder du din elmikser frem og pisker det så det trevles - det virker SÅ hurtig og godt, og meget bedre end at bruge tid med 2 gafler.

  6. Tag din gryde af og skyl den efter kyllingen. Brun lidt fedtstof af i den.

  7. Tilsæt derefter piskefløde, vand og kyllingebouillon og lad det simre i 10 minutter.

  8. Tilsæt derefter ricottaost og lidt cremefraiche. Det kan godt skille lidt med cremefraichen, men det udligner når kyllingen og asparges kommer i.

  9. Lad det gerne simre til det har fået en tykkere konsistens.

  10. Tilsæt derefter kyllingekødet og vandet fra aspargesdåse samt aspargesindholdet.

  11. Smag til med salt og peber.

  12. Man KAN hvis man synes det er for tyndt (det synes vi ikke) tilføje lidt pofiber til at tykne det, men det er ikke nødvendigt for os.