Linselasagne - en kødfri lasagne

Linselasagne - en kødfri lasagne

Tid i alt: 90 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Lækker linselasagne - en kødfri lasagne. Ej det var virkelig godt, og man kunne faktisk slet ikke smage, at det var proppet med linser for protein. Lige en vegetarisk ret til samlingen. Min mands ord "du kunne have snydt mig, den smager jo som ganske almindelig lasagne". Den var ganske nem at lave og jeg var overrasket over, hvordan familien tog imod den. Den kan proppes med alle de grøntager, som man godt kan lide.

Ingredienser

250 g røde linser

12 stk lasagneplader

100 g majs

250 g spinat

100 g champignon

0.5 stk broccoli

200 g revet mozzarella

1 stk grøntsagsbouillon

1 ds hakket tomat

1 stk pastasauce i glas

1 stk løg

2 stk fed hvidløg

600 ml vand

3 stk forårsløg

3 tsk tomatpuré

fedtstof

salt

peber


Fremgangsmåde

  1. Pil løg og hvidløg. Pres hvidløg ud i varmet fedtstof i en gryde. Snit løggene og tilsæt dem gryden. Lad det simre lidt til løgene er bløde.

  2. Tilsæt skiveskåret champignon, broccoli i små buketter, majs, forårsløg skåret i ringe og spinaten. Lad det lynstege et par minutter ved højere varme.

  3. Tilsæt hakket tomat, tomatpuré, pastasauce, vand og grøntsagsbouillon. Smag til med salt og peber.

  4. Skyl linserne under vand og tilsæt dem gryde. Lad det gerne simre i min. 30 min. gerne længere tid, hvis tiden er til det. Tilsæt mere vand, hvis det bliver for tykt - linserne gør det ret tyk i konsistensen.

  5. Find et fad. Hæld først lidt kødsovs i bunden, fordel de første lasagneplader over kødsovsen, tilsæt mere kødsovs, lasagneplader og slut af med kødsovs.

  6. Giv det de første 20 min. i ovnen ved 200 g. varmluft. Tag det derefter ud af ovnen, fordel osten ovenpå og giv det yderligere 15 min.

  7. Servér og velbekomme.