Bagte sødekartofler med kødsovs

Bagte sødekartofler med kødsovs

Tid i alt: 30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Tænk sig at noget så simpelt og nemt som søde kartofler og kødsovs kan smage SÅ godt. Jeg elsker kødsovs og bestemte jer for at dele opskriften med jer, da det simpelthen ikke bliver nemmere end det her. Børnene elsker retten med pasta selvfølgelig også, men den her er altså også helt ok for dem. Er man en af dem der bare elsker kødsovs i alle afskygninger, så kan den også laves med kartoffelmos til kødsovsen.

Ingredienser

1000 g søde kartofler

400 g hakket oksekød

200 g gulerod

1 stk løg

3 stk fed hvidløg

1 glas champignon

1 stk pastasauce i glas

salt

peber

24 fedtstof


Fremgangsmåde

  1. Sødekartoflerne skrælles og skæres i små tern. Vend dem i olie, salt og peber og put dem i ovnen. Bag dem i 30 min. ved 200 g. alm. ovn. Vend dem undervejs.

  2. Brun kødet i fedtstof i en gryde - tilsæt lidt salt og peber

  3. Snit løg og hvidløg, skrællede gulerødder og pastasauce til kødet

  4. Hæld væden fra champignon og tilsæt champignonerne gryden - lad det simre til gulerødderne er møre. Smag til med salt og peber.

  5. Server sødekartoflerne til kødsovsen.