Frikadeller med kartofler, broccoli og sovs

Frikadeller med kartofler, broccoli og sovs

Tid i alt: 45 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

En god gammeldags dansk ret med brun sovs og kartofler. Vi elsker frikadeller som nævnt så mange gange før, og denne version med sovs og kartofler opdagede jeg, at jeg ikke havde herinde, så nu er den her. Dejlig, mættende og lækker opskrift.

Ingredienser

500 g hakket svinekød

120 g gulerod

1 tsk peber

2 tsk salt

2 stk løg

100 g havregryn

150 ml vand

1000 g kartofler

500 ml mælk

1 stk broccoli

1 stk grøntsagsbouillon

salt

peber

fedtstof

kulør

stegefedt fra kød

meljævning


Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne skrælles, skylles og skæres i halve. Derefter koges de i letsaltet vand.

  2. Gulerod skrælles og rives

  3. Løg pilles og hakkes som ønsket (vi kan godt lide dem grovhakket)

  4. Alle ingredienserne hældes i en skål og røres rundt rundt.

  5. Stil farsen på køl - gerne så længe inden maden som muligt (jeg plejer at lave farsen gerne en time før, de skal I ovnen)

  6. Steg frikadellerne i fedtstof på en pande til de er gennemstegt.

  7. Lav en opbagt sovs – først smeltes fedtstof, så puttes mel i og røres rundt til en melbolle. Hæld mælk og bouillonterning i. Kan evt. smages til med mælk, hvis I har det. Smag sovsen til med stegefedt fra kødet, salt, kulør og peber.

  8. Broccolien plukkes i mindre buketter og koges som tilbehør til resten af retten.