Pirogger med skinkefyld - perfekte til madpakken

Pirogger med skinkefyld - perfekte til madpakken

Tid i alt: 75 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Når der skal laves til madpakkerne er disse pirogger fantastiske.. De kan også laves med oksefyld eller andet godt, men denne variant er super gode. Børnene elsker dem og de er super nemme at bage.

Ingredienser

Dejen

1 stk æg

0.5 tsk salt

100 g sukker

1000 g mel

50 g gær

100 g becel

50 ml olie

50 g loppefrøskaller

600 ml vand

Pensling

1 stk æg

Skinkefyld

200 g skinke i strimler

200 g pikantost


Fremgangsmåde

  1. Varm vand og becel sammen til 35 grader. Opløs gær i vandet og kom herefter æg og olie i vandet

  2. Bland de tørre ingredienser sammen i skålen til røremaskine.

  3. Start røremaskine på det 1 og hæld langsomt væsken i.

  4. Når dejen har samlet sig kan der skrues op på 2 på røremaskine.

  5. Lad dejen blive ældet i et par minutter.

  6. Tag skålen af og læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve i 45 minutter.

  7. Sæt en pose over dejkrogen.

  8. Når dejen har hævet skal den røres sammen igen, det gøres på røremaskine.

  9. Rør skinke strimlerne og pikantost sammen i en skål.

  10. Dejen rulles tyndt ud på bordet og udstikkes i den ønsket størrelse en rund cirkel.

  11. Tag lidt fyld med et ske og læg det på midten af dejen, og fold dejen til en halv cirkel. Kanten trykkes sammen med en gaffel.

  12. Ovnen tændes på 200 graden alm. ovn.

  13. Når ovnen er varm pensles piroggerne men æg.

  14. Bages i ovnen ca 7 minutter pr. plade.