Skidne æg med ristet rugbrød

Skidne æg med ristet rugbrød

Tid i alt: 15 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Egentlig synes jeg jo ikke, at ordet 'skidne' æg lyder særlig tiltrækkende, men det er jo, hvad retten hedder. Egentlig vil jeg hellere kalde det smilende æg med sennepssovs og ristet rugbrød. Man kan sagtens lave det som en selvstændig hovedret, men ellers er det også fantastisk som en side dish (tilbehør) til påskefrokosten.

Ingredienser

8 stk æg

500 ml mælk

10 g mel

3 spsk dijon sennep

8 skive rugbrød

0.5 bdt frisk purløg

0.5 spsk citronsaft

salt

fedtstof

peber


Fremgangsmåde

  1. Æggene koges i 6-7 min. i vand (alt efter hvor smilende de skal være) - æggene tilsættes først til vandet, når vandet koges

  2. Vandet hældes fra æggene, de pilles og skæres derefter i halve. De skal være smilende, hvor æggeblommen ikke er helt fast.

  3. Fedtstof smeltes i en gryde og melet tilsættes. Rør rundt i gryden undervejs. Tilsæt mælk, sennep og citronsaft.

  4. Smag til med salt og peber.

  5. Rist rugbrød til de smilende æg og sennepssovs.

  6. Hæld lidt sovs på en tallerken, put æggene ovenpå halve og rugbrød ved siden af.

  7. Klip purløg og fordel det over æggene ved servering.

  8. Til servering til påskefrokost kan man hælde sovsen i et fad, lægge de halve æg over og drysse purløg eller karse ovenpå. Serveret med rugbrød.