Billig opskrift:

Broccolisuppe med solsikkekerner og baconknas

Broccolisuppe med solsikkekerner og baconknas

Tid i alt: 30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Broccolisuppen er en af de gode grøntsagssupper, hvor man får ekstra mange gode vitaminer og grøntsager indenbords. Jeg pifter stort set altid mine supper op med kartofler, da det ligger tungere i maven, og giver en rigtig god cremet konsistens. Normalt får jeg ikke synderligt mange grøntsager i børnene, men supper er de helt vilde med så længe, at der serveres godt med topping og brød til. Vores favoritter som topping er bacon, solsikkekerner og rugbrødscrutoner. Næringsindhold: Som noget nyt tilføjer jeg her næringsindhold. Bemærk, at nedenstående værdier kan variere afhængigt af nøjagtige mærker og tilberedningsmetoder, men disse er gennemsnitlige estimater baseret på standardernæringsdata. For hele måltidet: Energi: 1704 kalorier / 568 kalorier pr. pers. Fedt: 142 g / 47 g. pr. pers. Kulhydrater: 59 g / 19 g. pr. pers. Protein: 47 g / 15 g. pr. pers.

Ingredienser

1 stk broccoli

210 g gulerod

100 ml madlavningsfløde

1 tsk salt

1 stk grøntsagsbouillon

1 tsk peber

2 stk fed hvidløg

200 g bacon i tern

1 stk løg

solsikkekerner


Fremgangsmåde

  1. Alle grøntsagerne (inkl. løg og hvidløg) skæres i små tern og puttes i en gryde

  2. Vand tilsættes gryden så alle grøntsager er dækket med vand

  3. Bouillonterningerne tilsættes vandet og retten koges til alle grøntsagerne er helt møre.

  4. Hæld grydens indhold i en blender (tag evt. noget vand fra og tilsæt hvis det skal være tyndere) og blend det hele fint

  5. Hæld indholdet tilbage i gryden og tilsæt fløden og rør godt rundt.

  6. Steg baconen på en pande til det har den ønskede sprødhed

  7. Smag suppen til med salt og peber og server.

  8. Server med ønsket tilbehør.