Bløde gulerodsboller uden æg

Bløde gulerodsboller uden æg

Tid i alt: 120 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

I anledning af min fødselsdag på tirsdag, er jeg gået i krig med at lave nogle lækre bløde gulerodsboller - selvfølgelig uden æg så hele familien kan spise med. Opskriften er super nem at følge og kræver ikke det helt store indkøb, da man oftest har meget af det i hjemmet. Hjemme hos os går vi meget op i at bollerne er luftige og bløde og ikke kanonkugle tunge boller, som man ofte ender ud med. :-)

Ingredienser

50 g gær

250 g gulerod

50 ml kaffe

0.5 tsk salt

1100 g mel

90 ml olie

500 ml vand

100 g sukker


Fremgangsmåde

  1. Gulerødderne skrælles og rives fint

  2. Find en skål og smuldr gæren med salt og sukker - rør rundt indtil gæren er opløst, den opløses efter lidt tid. Ca 2 min.

  3. Lunken vand, gulerødder og olie hældes i skålen - rør igen rundt

  4. Tilsæt mel lidt af gangen indtil dejen kan æltes, rør undervejs.

  5. Mel kommes ud på bordet og dejen æltes meget grundigt

  6. Dejen skal hæve i skålen med viskestykke over, gerne et lunt sted i 1 time

  7. Tænd ovnen på 200 grader alm. Ovn.

  8. Efter hævning æltes dejen endnu engang

  9. Bollerne rulles derefter til en lang pølse og skæres ud i ca. 30 lige store stykker

  10. Bollerne skal efterhæve i 20 minutter med viskestykke over

  11. Pensl med kold kaffe eller mælk

  12. Bollerne bages ved 200 g. alm. ovn i ca. 12-15 min. (eller indtil de er gyldne)

  13. TIP: Bollerne kan sagtens fryses & er også rigtig gode dagen efter. I frossen tilstand kan de med fordel pakkes ind i køkkenrulle og puttes i microovnen til de er lune, de skal selvfølgelig være under opsyn, så der ikke går ild i køkkenrullen! Ca. 1-1,5 min.