Vinter/jule boller UDEN ÆG

Vinter/jule boller UDEN ÆG

Tid i alt: 120 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Jeg fandt en gammel opskrift i gemmeren, som jeg synes man altid kan lave, for at få lidt specielle søde boller. De er ultra lækre vinter/jule boller UDEN ÆG - og som overskriften lyder er de mest oplagte at lave når der er koldt. Denne gang med bollerne blev det med hasselnødder, kanel og æble. Til opskriften bliver der ca. 25 boller.

Ingredienser

50 g gær

1000 g mel

100 g sukker

100 ml olie

50 g hasselnødder

1 stk æble

0.5 tsk kardemomme

500 ml vand

50 ml kaffe

2 tsk kanel

salt


Fremgangsmåde

  1. Start med at gøre gæren ud i sukkeret.

  2. Tilsæt lunken vand og olie.

  3. Hak hasselnødder og skrællet æble groft

  4. Tilsæt hasselnødder, kanel, æble, salt, kardemomme og rør godt rundt. Brug eventuelt en røremaskine.

  5. Tilsæt mel.

  6. Lad det hæve tildækket i 45 min. Når det er hævet formes bollerne og efterhæves i min. 30 min.

  7. Pensl bollerne med kold kaffe og drys sukker (gerne rørsukker) og kanel ovenpå - og giv bollerne 12-15 minutter i ovnen ved 200 g. Alm ovn.

  8. Mums - server for glad familie og gæster ❤️