Hjemmelavet flæskestegsburgere med brun sovs

Hjemmelavet flæskestegsburgere med brun sovs

Tid i alt: 180 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Vi elsker flæskestegsburgere, men får det desværre ikke så ofte, som vi gerne vil. Vi får det gerne når flæskesteg er på tilbud, eller når vi har god tid til at lave mad eller har rester tilbage af en steg. Den ligger i hvert fald i top 3 af burgere og er min yndlings - børnene vil hellere have med bøf - men vi voksne elsker den. Selvfølgelig serveret med brun sovs.

Ingredienser

500 g flæskesteg

rødkål

agurkesalat

0.5 stk iceberg

1 stk agurk

6 stk burgerboller

salatmayonnaise

Sauce

300 ml sødmælk

kulør

væde fra flæskestegen

salt

peber

fedtstof

mel

kartoffelvand


Fremgangsmåde

  1. Flæskestegen placeres i et ildfast fad og vand tilsættes. Stegen skal først have 20 min. med sværene nedad i vandet ved 200 grader alm. ovn.

  2. Varmen skrues ned til 180 grader og vendes rundt så sværene er opad og steges videre de næste 1½ til 2 timer. Kernetemperatur skal være 75 grader.

  3. Imens flæskestegen er i ovnen skæres salaten og sovsen laves som følgende:

  4. Smelt fedtstof i en gryde - tilsæt mel og rør rundt. Væden fra flæskesteges tilsættes gryden. Der røres godt rundt. Tilsæt lidt mælk og smag til med salt, peber og kulør..

  5. Skær flæskestegen ud i skiver og server med salatmayonnaise, sovs, rødkål, agurk, iceberg og agurkesalat.