Billig opskrift:
Glaseret hamburgerryg m/ grønlangkål og brunede kartofler

Tid i alt: 70 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Glaseret hamburgerryg med grønlangkål og brunede kartofler er en af mine yndlingsretter - generelt er jeg helt vild med alt jule og vintermad. Jeg laver altid min grønlangkål med fløde - og det er jo selvfølgelig helt op til den enkelte familie, hvad man kan lide.
Ingredienser
Brunede kartofler
850 g kartofler i glas
150 g sukker
20 g smør
Glaseret hamburgerryg
1000 g hamburgerryg
40 g brun farin
5 tsk sennep
Grønlangkål
450 g grønkål
250 ml piskefløde
0.5 tsk salt
45 g smør
0.5 tsk peber
15 g sukker
20 g mel
Fremgangsmåde
Kom hamburgerryggen i en gryde med kogende vand (så det dækker den) og giv den ca. 40 min. ved kogning - den skal gerne have en kernetemperatur på 60 grader. Fjern derefter nettet omkring kødet. Dup hamburgerryggen tør med et viskestykke/køkkenrulle eller lignende og smør den ind i først sennep og derefter drysses brun farin hele vejen omkring kødet.
Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn og giv hamburgerryggen ca. 10 min. i ovnen til den er blevet lidt sprød og gylden.
Smør smeltes i en gryde og melet tilsættes. Rør godt rundt. Tilsæt fløde og rør saucen ud. Tilsæt grønkål. Smag til med salt, sukker og peber - grønlangkålen må gerne være sød. Er grønkålen frisk fjernes de fra grønkålsbladede og koges ca. 10 min - derefter presses vandet ud af bladene, fintsnittes og kommes i saucen.
Find en stor pande frem. Tilsæt sukker og smør på panden og lad det smelte helt. Glaskartoflerne skylles i vand og duppes tørre med et viskestykke. Kartoflerne tilsættes panden og omrøres til de er karameliserede. Skru gerne ned for varmen undervejs. Jo længere tid kartoflerne steges i panden, jo mere karamelliserede bliver de. De skal gerne være helt gyldenbrune. Hvis kartoflerne er for kolde når de kommer på panden vil sukkeret automatisk stivne mere - så skyl dem gerne i varmt vand inden eller giv dem et kort opkog inden bruningen.
Servér og velbekomme.