Billig opskrift:

Jordbær cheesecake med sprød pretzel/digestive bund

Jordbær cheesecake med sprød pretzel/digestive bund

Tid i alt: 330 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

I går serverede jeg denne lækre jordbær cheesecake med den sprødeste bund af salt og sød kiks. Vi skulle spise ved et vennepar og tænkte, at jeg så ville tage en kage med, som Liam også kunne tåle. Den var helt fantastisk - sød og salt på samme tid. Det kræver lidt tålmodighed med gelen, men det er bare så lækkert. Jeg fik hjælp af min søde veninde til at smække den sammen fordi jeg havde idéen, men ikke altid er den stærkeste til at bage - men den blev bare så god og var forholdsvis nem at lave. Denne opskrift til 2 voksne og 2 børn giver et fad fyldt med kage i en form der er 29 x 19 cm.

Ingredienser

Flødeoste-/flødeskumscreme

200 g naturel flødeost

600 ml piskefløde

2 tsk vaniljeessens

100 g sukker

3 stk husblas

Jordbærgelé

250 g frosne jordbær

200 ml vand

3 stk husblas

100 g sukker

Kiksebund

200 g Digestive

135 g Pretzel

125 g smør

20 g sukker

Topping

100 g jordbær

15 g Pretzel


Fremgangsmåde

  1. Kiksebund: Start med at putte alle kiksene i en foodprocessor - begge dele og hak det fint. Man kan også putte det i en pose og klemme på posen så det bliver til smulder. Husk at gemme nogen pretzels til at putte ovenpå. Varm smørret i microovnen til det er smeltet og vend det sammen med kiks og sukker. Hæld kiksebunden i et fad og tryk det flad med bunden af et glas. Giv det 5-10 minutter i ovnen ved 200 g. varmluft eller indtil overfladen er gylden og sprød. Lad den køle helt ned før du putter et lag mere på.

  2. Creme til midten: Put husblas i koldt vand både til geléen og cremen, så det bliver blødt. Pisk fløden sammen med vaniljeessens og halvdelen af sukkeret til det har flødeskumskonsistens. Husblasen opløses i lidt kogende vand. Rør anden halvdel sukker sammen med flødeosten. Rør flødeosten forsigtigt sammen med flødeskummet. Rør husblas i til sidst. Hæld cremen over kiksebunden når den er kølet helt ned.

  3. Jordbærgelé: Varm jordbærene i en smule vand og sukker. Lad det koge i 10-15 minutter. Pres bærene igennem en lille si, så væden kommer igennem. Den skal gerne være ret koncentreret. Hæld husblasen i det kogende jordbærkoncentret og rør rundt. Hæld jordbær geléen over en ske og ned over cremen når det er præcis 35 grader varmt - brug gerne et sukkertermometer. Grunden til skeen er for ikke at lave dybe huller i cremen.

  4. Efter: Sørg for at kagen står på køl min. 2 timer efter - jeg anbefaler gerne +5 timer på køl så den når at sætte sig ordentlig. Den kan holde 24 timer på køl og 3-4 dage i en lufttæt beholder. Når den skal bruges pyntes den med skiveskårne jordbær og pretzels.