Billig opskrift:

Smørstegt laks m. tomatsalat, avocado og ovnstegt spidskål

Smørstegt laks m. tomatsalat, avocado og ovnstegt spidskål

Tid i alt: 30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Smørstegt laks m. tomatsalat, avocado og ovnstegt spidskål det er simpelthen en af mine nye livretter. Jeg er normalt ikke særlig glad for fisk (der er mange jeg ikke bryder mig om), men laks er vare en favorit. Jeg er også blevet ret glad for avocado, som jeg er begyndt at bruge meget i mine opskrifter - det mætter, er sundt for kroppen og indeholder kost med kostfibre, folsyre (for hukommelsen) og antiinflammatoriske stoffer, hvilket er super godt for os herhjemme, da vi har et eksembarn. Retten er alt i alt bare virkelig lækker og nem at lave.

Ingredienser

Laks

400 g laksefilet

100 g smør

salt

Ovnbagt spidskål

1 stk spidskål

0.5 stk citron

1 tsk tørret basilikum

olie

Tomatsalat

250 g cherrytomater i bakke

1 stk avocado

125 g frisk mozzarella

0.5 stk rødløg


Fremgangsmåde

  1. Start med at tænde ovnen på 225 grader alm. ovn. 

  2. Tomaterne skylles og skæres i kvarte

  3. Den friske mozzarella drænes for vand og skæres i små tern

  4. Rødløg pilles og skæres i tynde ringe

  5. Avocadoen skæres halvt over (i midten findes der en sten der skal fjernes.). Udhul avocadoen med en ske og skær dem i små tern.)

  6. Bland tomat, mozzarella, rødløg og avocado til en lækker tomatsalat.

  7. Laksen krydres med salt og smør smeltes på en pande (smørmængde efter eget ønsket - vi kan godt lide godt med smør på panden). Steg laksen 6-7 minutter ved mellemhøj varme på skindsiden. Vend laksen efterfølgende og steg den videre på kødsiden i 1 minut ca.

  8. Spidskålet skæres i kvarte og pensles med olie og tørret basilikum. Citronen skæres i tynde skiver og lægges ovenpå spidskålet og resten i det ildfaste fad for smag. Bag det i ovnen ved 225 grader i et ildfast fad i ca. 5-7 min. alt efter hvor sprødt man ønsker det. 

  9. Server.