Billig opskrift:

Frikadeller med stuvet hvidkål (og kanel)

Frikadeller med stuvet hvidkål (og kanel)

Tid i alt: 60 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Frikadeller med stuvet hvidkål er en af de klassiske danske retter, som rigtig mange elsker. Hvis man ikke vil have den så fed, så kan der sagtens blot bruges mælk i retten i stedet for fløde. Kålretter er altid utrolig mættende, og der bliver gerne rester af denne ret. Man kan også spise medisterpølse eller karbonader til stuvet hvidkål. Derudover kan man selvfølgelig også lade en kanelstang simre med sovsen lidt tid for at give den mere smag af kanel - men ellers blot drysse den ovenpå det stuvede hvidkål. Et lille til til retten for at gøre det nemmere er at lave farsen et par timer før eller om morgenen, så smagen af løg rigtig kan trække ind i frikadellerne - samt også at snitte hvidkålen på forhånd (dette kan også fryses, så det er nemt at tage op).

Ingredienser

Frikadeller

500 g hakket svinekød

24 g mel

2 stk løg

1 stk æg

1.5 tsk salt

0.8 tsk peber

fedtstof

150 ml mælk

Stuvet hvidkål

1500 g hvidkål

400 ml vand

650 ml mælk

180 ml piskefløde

peber

kanelsukker

muskatnød

salt

10 g smør


Fremgangsmåde

  1. Snit hvidkålen fint og læg den i en gryde, gerne din allerbedste sliplet-gryde, da stuvet hvidkål gerne kan brænde på.

  2. Hæld kogende vand ved og lad hvidkålen koge under låg 15 minutter ca.

  3. Ryst hvedemelet ud i 2 dl. mælk. Stil meljævningen til side.

  4. Hæld resten af mælken og fløden ved hvidkålen og lad den simre 5 minutter.

  5. Krydr med salt og peber. Rør undervejs. Hæld meljævningen i og rør godt. Tilsæt smør. Lad stuvningen simre 5 minutter. Rør undervejs. Synes du den er for "vandet", så rør lidt ekstra jævning i. Smag stuvningen til med muskatnød.

  6. Rør farsen sammen med et æg, salt, peber og mel efter eget ønske - dette kan eventuelt røres sammen med en elpisker. Man kan eventuelt stege en lille klat for at se, om smagen er der 100%.

  7. Form frikadellerne med en spiseske og steg dem i fedtstof på en varm pande, så de får en stegeskorpe.

  8. Tænd ovnen på 150 grader og bag dem færdige i ovnen.