Fastelavnsboller m/ hindbær og kinder (uden æg)

Fastelavnsboller m/ hindbær og kinder (uden æg)

Tid i alt: 120 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Fastelavn er mit navn, boller vil jeg haaaave. Ja og så skal de være hjemmelavede. Jeg elsker at bage - især med et barn med allergi skal jeg vide, hvad der er i. Alle i familien skulle lige prøvesmage, og hvor blev det godt. Fastelavnsbollerne er egentlig lavet med nogenlunde samme ingredienser som min bolledej, men det er fordi, den er så god og luftig, når nu ikke den bette mand kan tåle æg. Liam og Haley elsker at holde fastelavn og gerne mange fester af den slags, hvor man skal have kage og klæde sig ud. Boller op, boller ned - boller i min mave... hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade! :-) OBS: Opskriften her giver ca. 20 fastelavnsboller.

Ingredienser

800 g mel

400 ml vand

90 ml olie

50 g gær

100 g sukker

1 tsk kardemomme

0.4 tsk salt

Fyld

5 stk kinderstænger

20 tsk hindbærmarmelade

Topping

5 stk kinderstænger

flormelis

krymmel til pynt


Fremgangsmåde

  1. Gær smuldres i en skål

  2. Lunken vand + olie tilsættes og der røres godt rundt

  3. Salt, kardemomme og sukker tilsættes - rør rundt

  4. Til sidst tilsættes melen og dejen æltes godt - lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 min. 

  5. Når dejen har hævet rulles den ud på bordet, hvis den deles i små firkanter - alle lige store.

  6. Put en lille tsk. marmelade på og 2 små stykker chokolade ovenpå marmeladen.

  7. Fold dejen på midten så fyldet ikke falder ud og vend bollen med foldningen nedad på en beklædt bageplade.

  8. Giv bollerne 12-14 min. i ovnen ved 200 g. alm. ovn. 

  9. Når fastelavnsbollerne er kølet helt af kan de dekoreres med glasur, hakket chokolade og krymmel.