Spaghetti m/ kødsovs (med rødvin)

Spaghetti m/ kødsovs (med rødvin)

Tid i alt: 90 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Spaghetti med kødsovs er generelt en af de gode retter, når det skal gå stærkt, men det kan også laves, hvor det gerne skal simre et par timer, og det var lige præcis sådan en lækker sag min mand lavede for nogle dage siden. Han lavede denne version som en halv hjemmelavet version, da han brugte dolmio sauce, som vi så godt kan lide - men også spædede til med ekstra smag i form af bouillon, rødvin og krydderurter. Ofte får vi kødsauce når vi har en masse lækre grøntsager i overskud, som nemt kan snittes og puttes i en kødsauce, også for at give den mere fylde.

Ingredienser

400 g spaghetti

500 g hakket oksekød

100 ml rødvin

1 ds hakket tomat

120 g gulerod

350 ml vand

1 stk oksebouillon fond

1 tsk chilipulver

1 tsk tørret basilikum

3 stk fed hvidløg

2 stk løg

salt

peber

fedtstof


Fremgangsmåde

  1. Oksefarsen brunes i fedtstof i en gryde

  2. Løg og hvidløg pilles og fintsnittes - og tilsættes derefter gryden og svitses gerne indtil løgene har lidt farve.

  3. Gulerødderne skrælles og rives fint.

  4. Tilsæt rødvin og lad det simre i 5 min.

  5. Kog vand til bouillon og opløs det i vandet. Tilsæt bouillonvand, hakket tomat, dolmio pastasauce og gulerod til kødet og rør godt rundt.

  6. Tilsæt basilikum og chilipulver og lad det simre i 1 times tid.

  7. Smag til med salt og peber.

  8. Spaghettien tilsættes letsaltet vand og koges efter anvisningen på emballagen (gerne 9-11 minutter).

  9. Velbekomme!