Billig opskrift:

Risalamande med kirsebærsauce

Risalamande med kirsebærsauce

Tid i alt: 90 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Jeg elsker, som i virkelig, elsker risalamande. Jeg får det kun 2 gange om året, så det er helt specielt, når jeg får det. Vi holder altid 2 juleaftener, så vi ikke går glip af nogen jul med begge vores familier. Og det er lige skønt hver gang. Det er nemmest at lave, hvis man laver risengrøden dagen før og bare laver ekstra portion - så har man mad til dagen før juleaften og dessert til julemaden dagen efter.

Ingredienser

1500 ml sødmælk

230 g grødris

1 tsk salt

100 ml vand

500 ml piskefløde

100 g mandler

kirsebærsauce

3 g vaniljesukker


Fremgangsmåde

  1. Bring mælk og vand i kog i en tykbundet gryde – tilsæt risene

  2. Rør godt rundt i gryden til det begynder at koge

  3. Kog risengrøden ved svag varme i 45-50 minutter eller til risene er møre og kogte. (Hvis man laver mindre portioner skal det ikke koge så længe - hold gerne øje med hvornår grødrisene er bløde).

  4. Rør - af og til rundt - i grøden for at sikre, at det ikke brænder fast.

  5. Smag til med salt

  6. Mandlerne smuttes og hakkes (gem selvfølgelig én til mandelgaven). Når man smutter mandler kommer man mandler i en skål og hælder kogende vand over dem, og lader dem stå i et par minutter - hælder det kogende vand fra og skyller dem i koldt vand. Så gentager man det hele igen uden det kolde vand, og så skulle de gerne være lige til at smutte - altså pille skrællen af mandlerne. Det kræver lidt tålmodighed med mandler - men det er faktisk lige til.

  7. Pisk fløden til flødeskum

  8. Bland risengrød, flødeskum og hakkede mandler sammen.

  9. Smag til med vaniljesukker - evt. lidt sukker hvis man ønsker den sødere.

  10. Stil på køl - gerne lav den julemorgen og servér med kirsebær eller jordbærsauce - alt efter, hvad man er til.