Billig opskrift:

Karbonader med grønkålssalat

Karbonader med grønkålssalat

Tid i alt: 30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Grønkålssalat er en af de salater, som jeg elsker i vintermånederne. Den er lækker, sprød og sund endda. Til salaten fik vi en stegt karbonade med kartofler og brun sovs. Man kan selvfølgelig også spise den uden kartofler og sovs, hvis ikke man ønsker stivelse i sin mad, vi er bare vilde med det til karbonader. Kål er sundt for kroppen og er en god kilde til at få både fibre og et farverigt måltid.

Ingredienser

500 g hakket svinekød

30 ml olivenolie

1000 g kartofler

rasp

150 g grønkål

0.5 stk agurk

100 g granatæblekerner

500 ml mælk

mel

16 fedtstof

salt

peber

kulør

100 g salatblanding nøddemix


Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne skrælles og skæres i halve. Derefter koges de i letsaltet vand

  2. Farsen formes til bøffer og vendes i rasp. (hvis de er lidt tørre kan de også vendes i lidt mælk inden raspen)

  3. Steg karbonaderne på en pande i fedtstof. Gem stegefedtet herfra til sovsen.

  4. Bladene fra grønkålen skæres fra den tykke stilk. Husk at skylle dem grundigt. Skær derefter agurken i små stykker. Vend grønkålen med agurk, lidt olivenolie og granatæblekerner. Nøddemixen serveres til salaten ved servering af maden.

  5. Sovsen laves ved at smelte fedtstof i en gryde - tilsæt melet og rør godt rundt. Tilsæt mælken og rør melklumperne godt ud. Hæld stegefedtet i og kuløren så den har den rigtige farve for din familie. Smag til med salt og peber.

  6. Servér den dejlige mad og velbekomme.