Billig opskrift:

Hjemmelavet salatpizza (bradepande)

Hjemmelavet salatpizza (bradepande)

Tid i alt: 60 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

"Det skal være nemt, det skal være hurtigt". Ofte falder man i fælden med take-away, som smager virkelig godt, men efterlader en dårlig samvittighed. Igen at have valgt den nemme løsning, igen at spise sig så mæt og 20 min. efter være sulten. Det holder bare ikke længere her! Så der skulle ske noget. Herhjemme er vi egentlig glade for nærmest alle pizzaer, men én falder bedre i smag end andre - og det er salatpizzaen. Men efter vi lavede den selv opdagede vi, at det var noget mere lækkert. En dejlig tyk bund man faktisk blev mæt af, og at man selv kunne bestemme topping af salat, det var skønt! Og jeg citerer fra min mand: "Det var sgu' bedre end fra den lokale!". Ja tak siger jeg bare! Så nu er det kun hjemmelavet vi laver dem - og så går det altså også noget hurtigere end at bestille udefra, især hvis man også tænker på leveringstiden (dovne os).

Ingredienser

Pizzabund

50 g gær

600 g mel

300 ml vand

0.5 tsk salt

50 ml olie

Pizzafyld

200 g revet mozzarella

88 g pepperoni

0.5 stk iceberg

0.5 stk agurk

2 stk tomat

Pizzasauce

1 ds hakket tomat

0.5 tsk salt

6 g sukker

2 stk fed hvidløg

1 tsk oregano


Fremgangsmåde

  1. Mel, vand, olie, gær og lidt salt blandes sammen og æltes til en bolle.

  2. Dejen skal hæve i en halv time

  3. Tænd ovnen på 225 grader.

  4. Rul dejen ud på bordet og læg den over på en bradepande

  5. Hakkede tomater, hvidløg, oregano, sukker og salt blendes til pizzasauce og hældes over dejen

  6. Halvdelen af osten fordeles på pizzabunden.

  7. Hamburgerryg eller pepperoni fordeles som det næste – resten af osten som det sidste.

  8. Pizzaen skal have ca. 20 min. i ovnen på 225 grader eller efter hvilken sprødhed man ønsker.

  9. Salaten skæres som ønsket til at komme ovenpå pizzaen

  10. Dressing puttes på ved servering sammen med salaten.