Billig opskrift:

Hakkebøf m/ bacon, kartofler, salat & sauce

Hakkebøf m/ bacon, kartofler, salat & sauce

Tid i alt: 40 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

At blande oksekød og bacon, det burde man næsten gøre hver dag. Øj, det er bare godt! Og bøfferne bliver ikke det mindste tørre. Bøffer med bacon udenom, det er dagens vinder. Det er ikke sådan, når vi eksperimenterer i køkkenet. Jeg har egentlig bare været vant til at købe det færdigt med bacon udenom, men det er jo dyrt - så nu prøvede vi selv. Og det var jo så nemt.

Ingredienser

500 g hakket oksekød

150 g bacon i skiver

1000 g kartofler

0.5 stk iceberg

125 g majs

1 stk peberfrugt

0.5 stk agurk

24 fedtstof

24 g mel

1 stk grøntsagsbouillon

kartoffelvand

kulør

fedtstof


Fremgangsmåde

  1. Bøfferne formes og 2 skiver bacon rulles om hver bøf

  2. Bøfferne krydres med salt og peber

  3. Kartoflerne skrælles, hvis nye kartofler kan dette undlades. Kartoflerne skæres i halve og koges i letsaltet vand

  4. Bøfferne steges i fedtstof på panden til baconet er sprødt og bøffen gennemstegt (der skal ikke være rødt væde fra bøffen længere).

  5. Lav en opbagt sovs – først smeltes fedtstof, så puttes mel i og røres rundt til en melbolle. Hæld lidt kartoffelvand og bouillonterning i. Kan evt. smages til med mælk, hvis I har det. Smag sovsen til med væde fra det kødet har stegt i + salt, kulør og peber.

  6. Salaten skæres som ønsket til retten.