Billig opskrift:
Hakkebøf m/ bacon, kartofler, salat & sauce

Tid i alt: 40 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
At blande oksekød og bacon, det burde man næsten gøre hver dag. Øj, det er bare godt! Og bøfferne bliver ikke det mindste tørre. Bøffer med bacon udenom, det er dagens vinder. Det er ikke sådan, når vi eksperimenterer i køkkenet. Jeg har egentlig bare været vant til at købe det færdigt med bacon udenom, men det er jo dyrt - så nu prøvede vi selv. Og det var jo så nemt.
Ingredienser
500 g hakket oksekød
150 g bacon i skiver
1000 g kartofler
0.5 stk iceberg
125 g majs
1 stk peberfrugt
0.5 stk agurk
24 fedtstof
24 g mel
1 stk grøntsagsbouillon
kartoffelvand
kulør
fedtstof
Fremgangsmåde
Bøfferne formes og 2 skiver bacon rulles om hver bøf
Bøfferne krydres med salt og peber
Kartoflerne skrælles, hvis nye kartofler kan dette undlades. Kartoflerne skæres i halve og koges i letsaltet vand
Bøfferne steges i fedtstof på panden til baconet er sprødt og bøffen gennemstegt (der skal ikke være rødt væde fra bøffen længere).
Lav en opbagt sovs – først smeltes fedtstof, så puttes mel i og røres rundt til en melbolle. Hæld lidt kartoffelvand og bouillonterning i. Kan evt. smages til med mælk, hvis I har det. Smag sovsen til med væde fra det kødet har stegt i + salt, kulør og peber.
Salaten skæres som ønsket til retten.