Billig opskrift:
Æggekage m/ kartofler, porre og bacon
Tid i alt: 45 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
En dejlig nem æggekage med kartofler, porre og bacon. Vi er vilde med porre, så det gav så god mening at putte det i æggekagen, og det giver bare det mere fyld. Æggekage er god, da den kan kombineres med mange forskellige ingredienser alt efter, hvad man har af rester i køleskabet. Æggekage er også godt med skinke, broccoli, kål osv.
Ingredienser
350 g kartofler
8 stk æg
150 g bacon i skiver
1 stk porre
150 ml mælk
0.5 stk purløg
salt
peber
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
Kartoflerne skrælles og skæres i små tern, samt forkoges i 20 min.
Imens kartoflerne koges skæres porre i tynde ringe og tilsættes kartoflerne, når der er 5 min. tilbage af kogetiden.
Bacon steges sprødt på panden
Æggene røres sammen med klippet purløg, mælk, salt og peber
Vandet drænes fra kartofler og porre og tilsættes tærteformen, derefter det stegte bacon og til sidst æggemassen.
Æggekagen bages i ovnen til den har en fast masse og er gylden ovenpå. (Ca. 20-25 min)
Til æggekagen kan der serveres en lækker salat.