Billig opskrift:

Æggekage m/ kartofler, porre og bacon

Æggekage m/ kartofler, porre og bacon

Tid i alt: 45 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

En dejlig nem æggekage med kartofler, porre og bacon. Vi er vilde med porre, så det gav så god mening at putte det i æggekagen, og det giver bare det mere fyld. Æggekage er god, da den kan kombineres med mange forskellige ingredienser alt efter, hvad man har af rester i køleskabet. Æggekage er også godt med skinke, broccoli, kål osv.

Ingredienser

350 g kartofler

8 stk æg

150 g bacon i skiver

1 stk porre

150 ml mælk

0.5 stk purløg

salt

peber


Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn

  2. Kartoflerne skrælles og skæres i små tern, samt forkoges i 20 min.

  3. Imens kartoflerne koges skæres porre i tynde ringe og tilsættes kartoflerne, når der er 5 min. tilbage af kogetiden.

  4. Bacon steges sprødt på panden

  5. Æggene røres sammen med klippet purløg, mælk, salt og peber

  6. Vandet drænes fra kartofler og porre og tilsættes tærteformen, derefter det stegte bacon og til sidst æggemassen.

  7. Æggekagen bages i ovnen til den har en fast masse og er gylden ovenpå. (Ca. 20-25 min)

  8. Til æggekagen kan der serveres en lækker salat.