Billig opskrift:

Lasagne uden tomat og æg

Lasagne uden tomat og æg

Tid i alt: 45 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Som I jo ved har vi en søn, der er allergisk overfor ret mange ting, hvilket jo selvfølgelig komplicerer madlavningen en smule indimellem. Men før vi opdagede, at vores søn var allergisk overfor tomat, var han helt vild med lasagne, og jeg har brugt længe på at finde ud af en dejlig opskrift, som går rent ind hos begge børn. Og nu fandt vi den! En lækker lasagne uden tomat og æg. Det er også denne basisopskrift jeg bruger til lasagne med hvidkålsplader, det er bare lækkert.

Ingredienser

500 g hakket oksekød

1 pk lasagneplader

200 g revet mozzarella

1 stk peberfrugt

240 g gulerod

600 ml mælk

2 stk løg

1 stk oksebouillon

2 stk fed hvidløg

fedtstof

salt

peber


Fremgangsmåde

  1. Grøntsagerne skylles og snittes i små tern - gulerødderne rives dog

  2. Oksekødet brunes i en gryde med fedstof - løg og hvidløg tilsættes når kødet næsten er brunet

  3. Salt og peber tilsættes gryden og der røres rundt.

  4. Halvdelen af den revet m0zzarella tilsættes sammen med mælk, bouillon, grøntsager og en smule vand.

  5. Når retten har simret godt igennem jævnes den med rørt mel og vand.

  6. I et ildfast fad hældes en smule sauce i bunden, derefter lasagneplader og sauce igen. Sådan fortsættes indtil der ikke er mere sauce eller plader. Resten af det revet ost hældes på toppen af lasagnen.

  7. Lasagnen gives 30-35 min i ovnen ved 200 g. alm. ovn.