Billig opskrift:
Boller i paprikasovs

Tid i alt: 30 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Denne ret er egentlig tilegenet vores søn, da han ikke kan tåle de fleste former for karry grundet allergier. Derfor valgte vi at eksperimentere med forskellige krydderer og fandt at paprika var bedst til bollerne! Opskriften laves på samme måde som alm. boller i karry, dog tilsættes der paprika som primært krydderi i stedet for karry.
Ingredienser
500 g hakket svinekød
200 ml mælk
3 ps ris
100 g havregryn
3 tsk paprika
1 stk grøntsagsbouillon
1 stk løg
6 g sukker
meljævning
salt
peber
Fremgangsmåde
Løg pilles og snittes fint
Vandet til ris og boller sættes på kog med lidt salt i
Fars røres sammen med salt, peber, havregryn, løg og en sjat vand.
Farsen formes til mellemstore boller (golfboldstørrelse) og koges i vandet - de er færdige når de når op til overfladen. (ca. 10 min.)
Risene koges efter anvisning på emballagen.
Fedtstof smeltes i en gryde, paprika tilsættes og til sidst mel, der røres til en smørbolle (der røres rundt).
Tilsæt vand, bouillon og mælk til gryden og rør godt rundt.
Smag til med salt og peber.
Smager retten for stærkt af paprika, kan der evt. smages til med mælk og en tsk. sukker.
Bollerne tilsættes sovsen, gives et hurtig opkog og serveres med ris.