Billig opskrift:

Kyllingebryst m. flødekartofler, fyldte baconsvøbte svampe og brød

Kyllingebryst m. flødekartofler, fyldte baconsvøbte svampe og brød

Tid i alt: 90 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Vi fik svigerfamilien på 3 retters menu, hvilket selvfølgelig betød, at jeg ville gøre lidt ekstra ud af det. Vi fik denne lækre hovedret, som kan varieres efter hvilke grøntsager, man har hjemme. Vi valgte baconsvøbte asparges og fyldte baconsvøbte svampe. Dog er det oftest, at det kan gøres billigere med svampene, da det tit er på tilbud, men begge dele er lige lækkert. Den er super nem at lave og passer stort set sig selv i ovnen.

Ingredienser

Andet

2 stk baguette

250 g champignon

75 g revet cheddar

150 g bacon i skiver

Flødekartofler

1000 g kartofler

500 ml OMA madlavningsfløde

1 stk løg

1 tsk paprika

fedtstof

salt

peber

Hvidløgssmør

100 g smør

2 stk fed hvidløg

0.8 spsk citronsaft

Kylling

450 g kyllingebrystfilet

3 tsk paprika

30 ml olie

0.5 tsk salt

0.5 tsk peber


Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn

  2. Kartoflerne skrælles, skylles og skæres tynde skiver

  3. Ildfast fad smørres med fedtstof

  4. Kartoflerne fordeles i fadet.

  5. Løget hakkes og puttes ovenpå kartoflerne i fadet.

  6. Fløde, paprika, salt og peber puttes i en gryde og givet et opkog.

  7. Fløden hældes nu over kartoflerne og bages i ovnen i 1 time ved 200 grader alm. ovn.

  8. Olie, salt, peber og paprika blandes sammen og pensles over kyllingebrystfilet.

  9. Brystet steges 45 min. i ovnen ved samme grader som flødekartoflerne.

  10. Champignon renses og fyldes med revet cheddar og bacon vikles omkring. baconskiverne kan med fordel skæres i halve på langs og vikles rundt om, så der er til alle. Svampene gives i ovnen til de er sprøde. Ca. 20-25 min.

  11. Brød varmes i ovnen efter anvisning på emballagen.

  12. Hvidløg presses og blandes med smørret og citronsaft.

  13. Server.