Billig opskrift:

Paneret fiskefilet m/ kogte kartofler, persillesovs og ærter

Paneret fiskefilet m/ kogte kartofler, persillesovs og ærter

Tid i alt: 30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Billedet siger det hele - det er en skøn ret. En enkelt ret. En af favoritterne. Persillesovs kan gå til alt næsten - og herhjemme er det endnu bedre, da vi selv dyrker vores egne krydderurter. Det kan godt være dyrt, hvis man skal til at investere 7 kr. hver gang man vil have smag i sovsen. Men det er en hurtig og billig ret, som bliver nydt af hele familien. Børnene tager for sig og spiser gerne 2 portioner - de elsker fisk.

Ingredienser

500 g fiskefilet

1000 g kartofler

500 ml mælk

1 bdt frisk persille

1 spsk citronsaft

24 g mel

500 g ærter

fedtstof

salt

peber


Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne skrælles, skæres i halve og koges i letsaltet vand til de er møre

  2. Fiskefileterne steges på panden i fedtstof

  3. Persillesovs: Start med at hakke persillen fint med en kniv. Smelt derefter fedtstof i en gryde, tilsæt mel og rør godt rundt til en smørbolle. Tilsæt derefter mælk og rør klumperne ud. Tilsæt citronsaft og persille - smag til med salt og peber.

  4. Ærterne koges i et par minutter og serveres til resten af retten.