Billig opskrift:

Chili/cheddar boller – perfekt til suppen.

Chili/cheddar boller – perfekt til suppen.

Tid i alt: 120 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

De her boller er virkelig gode - de giver ca. 8 stk. og kan sagtens fryses ned. Jeg lavede den her den anden dag, dog til vores tarteletter, men det gik bare i god hånd med en god sovs! Ostebollerne er super til supper, hvor de kan dyppes i, men ellers også perfekte med salat og kød i til madpakken dagen efter. De er lavet på min bolleopskrift, dog uden så meget sukker i, så det er en opskrift i allerede kender til - bare spicet op.

Ingredienser

20 g gær

0.2 tsk salt

400 g mel

50 ml olie

15 g sukker

200 ml vand

125 g mild rød cheddar

75 g revet cheddar

1 tsk cayennepeber

mælk


Fremgangsmåde

  1. Find en skål og smuldr gæren i lunken vand – rør rundt indtil gæren er opløst.

  2. Tilsæt salt, sukker og cayennepeber og olie i skålen – rør igen rundt

  3. Tilsæt mel lidt af gangen indtil dejen kan æltes, rør undervejs.

  4. Mel kommes ud på bordet og dejen æltes meget grundigt - brug gerne en røremaskine, hvis sådan en haves.

  5. Dejen skal hæve i skålen med viskestykke over, gerne et lunt sted i 45 min.

  6. Tænd ovnen på 200 grader alm. Ovn.

  7. Efter hævning æltes dejen endnu engang

  8. Bollerne rulles derefter til en lang pølse og skæres ud i 15 lige store stykker ca.

  9. Cheddaren skæres ud i små terninger og presses ned i hver bolle og lukkes på toppen.

  10. Kog vand i en gryde. Tilsæt bollerne i vandet i 30 sek - tag dem op med en hulske og læg dem bagefter på en bageplade.

  11. Pensl bollerne med mælk og fordel revet cheddar på toppen af bollerne

  12. Bag dem ved 200 g. alm. ovn i ca. 20 min. (eller indtil de er gyldne og sprøde på toppen, samt hule hvis du banker på bunden af bollen)