Billig opskrift:

Kylling bacon rulle m/ ovnstegte grøntsager & hjemmelavet rødvinssauce

Kylling bacon rulle m/ ovnstegte grøntsager & hjemmelavet rødvinssauce

Tid i alt: 45 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

En anderledes måde at lave fyldt kylling på, det må være er at rulle den. Det gør den ekstra lækker samt nem at skære ud. Den hjemmelavede rødvinssauce er prikken over i'et og gør virkelig noget lækkert ved retten. Man kan sagtens finde nogle billige rødvine, som er lækre i en sauce - evt. en rest af en rødvin man har tilbage efter en god aften. En enkelt familieret, som ikke tager lang tid at lave og en sauce, som ikke kan gå galt. Den smager ikke overdøvende af rødvin - lige som vi kan lide den.

Ingredienser

Kylling/bacon rulle m/ kartofler

450 g kyllingebrystfilet

150 g bacon i skiver

125 g flødeost

1000 g kartofler

400 g gulerod

olie

salt

peber

Rødvinssauce

500 ml rødvin

1 stk løg

1 tsk tørret rosmarin

600 ml letmælk

1 stk oksebouillon

150 ml madlavningsfløde

kulør

mel

fedtstof

salt

peber


Fremgangsmåde

  1. Et stort stykke husholdsningfilm lægges på et skærebræt

  2. Bacon lægges ovenpå filmen (til at rulle kyllingen ind med)

  3. Kyllingen skæres over på langs og lægges ovenpå baconen

  4. Et stykke film lægges ovenpå kyllingen og bankes flad med en kagerulle

  5. Filmen tages af fra oven og kyllingen smøres med smøreost

  6. Rul kyllingen sammen med hjælp fra husholdningsfilmen nedenunder kyllingen, så den bliver til en pølse

  7. Varm fedtstof på en pande og steg kyllingen på alle sider ganske kort

  8. Tænd ovnen på 225 grader varmluft og sæt kyllingen i ovnen i et ildfast fad til den når 75 grader indeni

  9. Skyl kartoflerne og skær dem i små stykker

  10. Skæl gulerødderne og skær dem ligeledes i små stykker

  11. Vend kartofler og gulerødder i olie og krydr dem med salt - bag dem i ovnen i 35 min.