Billig opskrift:
Banan/chokolade muffins uden æg og nødder

Tid i alt: 60 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Banan chokolade muffins er nogle af mine yndlingskager, når det skal være rigtig lækkert og super nemt. Opskriften her indeholder hverken æg eller nødder, da min søn er allergisk, og selvfølgelig skal have muligheden for at spise desserter også. Opskriften er virkelig god til de overmodne bananer, som man ikke får spist alligevel, men de er propfyldt med sukker, så måske man ikke skal spise for mange. Super nemme, lækre og hurtige at lave. Hvis man ikke laver så mange, så tager det heller ikke så lang tid - ovn-tiden er den længste. Jeg har fyldt dem 3/4 op med dej - de hæver godt i ovnen.
Ingredienser
90 ml olie
550 g mel
400 g sukker
100 g smarties
3 tsk kanel
200 ml kærnemælk
4 tsk vaniljesukker
6 tsk bagepulver
500 ml mælk
35 g kakaopulver
4 stk banan
Glasur
flormelis
vand
kanel
kakaopulver
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
Fordel muffinsforme på en eller 2 bageplader
De tørre ingredienser hældes i en skål til røremaskinen (eller håndmixer) og blandes/røres sammen
Tilsæt de våde ingredienser og rør godt rundt.
Skær smarties i stykker, hvis det er de store - er det de små hældes de bare i dejen.
Fordel dejen i muffinsformene – de skal fyldes ca. 3/4 op i formen.
Bag dem i ovnen i 25 min. ved 180 grader alm. ovn – eller til de er faste deri.
Flormelis, vand, kanel og kakao blandes sammen til en lækker glasur. Det er lige med at mærke efter, hvilken konsistens man ønsker - derfor har jeg heller ikke skrevet mængder på her.
Lad dem køle af inden glasuren puttes på.
Server for glade gæster.