Billig opskrift:

One pot m/ kartofler, oksekød og rødvinssauce

One pot m/ kartofler, oksekød og rødvinssauce

Tid i alt: 50 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Denne one pot er virkelig en lækker og nem ret. Jeg har en svaghed for rødvinssovs, og selvfølgelig skulle det også prøves i en one-pot opskrift! Den er hurtig at forberede og så skal den ellers bare hygge sig i ovnen i 40 min. tid. Hele familien spiste den med velbehag og den er absolut velpassende i en travl hverdag, hvor man ikke har tiden til at stå 2 timer i køkkenet. OBS! Retten kan også laves i en gryde med låg på komfuret, men det bedste resultat er i ovnen. Derudover kan der både bruges 50/50 oksefars (den nye pakke fra Rema1000) eller alm. oksefars. Vær' opmærksom på, at der i denne opskrift er fløde (dertil altså også MÆLK) som allergene i rødvinssaucen fra Karolines køkken, som jeg ofte bruger i mine madplaner.

Ingredienser

500 ml rødvinssauce

1000 g kartofler

400 g hakket oksekød

300 g gulerod

2 stk løg

150 g ærter

2 stk fed hvidløg

24 fedtstof

2 tsk salt

1 tsk peber


Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne skrælles og skæres i små tern

  2. Løg og hvidløg pilles og fintsnittes

  3. Fedtstof varmes i en pande, som må komme i ovnen

  4. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

  5. Tilsæt løg og hvidløg til panden og brun det let af - tilsæt kød, salt og peber og brun det af i panden

  6. Gulerødderne skrælles og rives fint

  7. Tilsæt gulerødder, kartofler, ærter og rødvinssauce og lad det koge let op under omrøring

  8. Put panden i ovnen med låg på - giv det 35-40 min. i ovnen ved 200 grader varmluft.

  9. Servér.