Billig opskrift:

Pizza calzone m/ spaghetti & kødsovs

Pizza calzone m/ spaghetti & kødsovs

Tid i alt: 40 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Den kære mand har længe trippet herhjemme for at at jeg lavede homemade pizza calzones. Den her version er den hurtige med færdiglavet pizzadej, da det ofte er på tilbud, men ellers kan det sagtens laves selv også. Det var faktisk ikke så svært at lave, som jeg havde forestillet mig. Man skal bare ikke fylde så meget i, så den har svært ved at lukkes - og så skal den lukkes hurtigt for at dejen ikke "smelter". Den smagte utrolig godt, og næste gang laver vi den med skinke, champignon, pizzasauce mm. Den kan laves med så mange variationer. Herhjemme spiste vi en portion salat til, da det mætter en anelse mere.

Ingredienser

1 stk pizzadej

120 g spaghetti

300 g hakket oksekød

1 ds hakket tomat

2 stk cheddarost i skiver

50 ml vand

0.5 stk oksebouillon

1 stk løg

2 stk fed hvidløg

1 stk peberfrugt

1 tsk oregano

fedtstof

salt

peber


Fremgangsmåde

  1. Pastaen koges efter emballagens anvisning

  2. Fedtstof varmes i en gryde, løg og hvidløg pilles og tilsættes fedtstoffet

  3. Tilsæt oksefars når løg og hvidløg er blevet bløde og gennemsigtige

  4. Lad det brune af og tilsæt derefter hakket tomat, oregano, bouillon, vand og groft hakket rød peber.

  5. Lad det simrer i 5-10 min og smag til med salt og peber.

  6. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.

  7. Rul pizzadejen ud på en bageplader eller en pizzasten. Fordel lidt kødsovs på midten af dejen - tilsæt spaghetti og kødsovs lag for lag. Til sidst lægges 2 skiver cheddarost ovenpå og dejen samles på midten. Brug fingrene til at klemme dejen sammen, så indholdet ikke falder ud.

  8. Bag den i ovnen ved 250 grader i 13-15 min. og yderligere 5 min. ved 200 grader varmluft. Hold godt øje med den derinde, den kan hurtigt blive sort.