Billig opskrift:

Farseret porre med gnavegrønt og persillekartofler

Farseret porre med gnavegrønt og persillekartofler

Tid i alt: 30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Farseret porre er personligt en af mine egne livretter, som altid bliver spist med velbehag. Det er en ret, som jeg selv har fået, da jeg var barn, og som jeg gerne vil videregive til mine egne børn. Retten er nem at lave, og tager ingen tid at lave. Man kan forberede maden allerede før, da farsen gerne må stå på køl inden man ruller farsen omkring porren, men det er bestemt ikke et must. Jeg synes den er nem at forberede om morgenen, så er kartoflerne skrællet og farsen klar til at komme på panden. Retten serveres med persillestegte kartofler og gnavegrønt, men kan selvfølgelig også serveres med brun sovs til og almindelige kartofler.

Ingredienser

500 g hakket svinekød

1 stk løg

3 stk porre

1 bdt frisk persille

1 stk peberfrugt

0.5 stk agurk

300 g gulerod

24 fedtstof

100 g havregryn

rasp

50 ml vand

1000 g kartofler

1.5 tsk salt

0.8 tsk peber


Fremgangsmåde

  1. Skræl, skyl og kog kartoflerne

  2. Skær porrerne i stykker af 7-8 cm og kog dem i 10 min.

  3. Rør svinefars, løg, havregryn, vand, salt og peber sammen.

  4. Sørg for at porrerne er kølet helt af og tørre (fx duppet tør eller ladet stå til de er tørre). Rul herefter fars rundt om porrerne og vend dem i rasp.

  5. Steg farsen med fedtstof på en pande, så de får en gylden overflade.

  6. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn og færdig steg kødet deri.

  7. Når kartoflerne er kogte smeltes lidt smør på en pande og kartoflerne tilsættes sammen med fintsnittet persille (eller persille fra frost).

  8. Grøntsagerne skæres i strimler og serveres til det resterende måltid.