Billig opskrift:

Medister i tomatflødesaue - serveret med ris og grøntsager

Medister i tomatflødesaue - serveret med ris og grøntsager

Tid i alt: 30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Jeg har længe gået og tænkt på, at jeg gerne ville lave en ny ret med medister, da vi herhjemme er vilde med det. Medister er også en af de ting, som snart kommer på tilbud (det plejer det altid at gøre, når det bliver efterår), og som man kan lave i forskellige afstøbninger. Herhjemme er vi især vild med det som boller i karry, med sovs og kartofler og nu den her nye, som egentlig minder lidt om koteletter i mad, men bare er afsindig lækker.

Ingredienser

500 g medister

500 g grøntsagsblanding

1 tsk hvidløgspulver

3 ps ris

3 spsk soltørrede tomater

300 ml piskefløde

1 stk porre

75 g frisk spinat

2 spsk olie fra hvidløg i chiliolie

1 stk hønsebouillon

200 ml vand

30 g tomatpuré

3 tsk sennep

salt

peber

hvidløg i chiliolie


Fremgangsmåde

  1. Ris og grøntsager koges efter anvisning på emballagen.

  2. Olien fra hvidløg i krydderolie varmes på en på pande - tilsæt medisteren og lad den stege, til den er gennemstegt.

  3. Tag medisteren af og tilsæt lidt olie fra de soltørrede tomater sammen med porre skåret i ringe. Tilsæt herefter lidt hvidløg fra glasset og lad det stege i et par minutter. Tilsæt vand, hønsebouillon, sennep og lad det igen simre lidt.

  4. Tilsæt tomatpuré og fløde. Lad det simre til det bliver lidt tykkere konsistens.

  5. Tilsæt spinat og lad det få et opkog. Smag til med salt, hvidløgspulver og peber.

  6. Serveres med de kogte ris og grøntsager.