Billig opskrift:

Bagt kødrand af frikadellefars med grøntsager

Bagt kødrand af frikadellefars med grøntsager

Tid i alt: 60 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Kødrand af frikadellefars med grøntsager er en billig opskrift, som spreder glæde i hjemmet. Kødrand er nem at lave fordi det egentlig bare forberedes og fordeles i randen - og så passer det sig selv i ovnen. Lidt som en tærte. Den bages i ovnen og kan eventuelt serveres med en god løgsovs eller persillesovs. Til retten kan man også bruge en pose grøntsagsblanding i bunden i stedet for friske råvarer - dette vil også slå prisen godt ned og smager lige så skønt.

Ingredienser

500 g hakket svinekød

1 stk løg

1.5 tsk peber

1.5 tsk salt

1 stk æg

1 stk porre

200 g kartofler

1 stk broccoli

200 g rosenkål

200 g gulerod

rasp


Fremgangsmåde

  1. Frikadellefarsen røres sammen (her svinefars, æg, fintsnittet løg, salt og peber).

  2. Kartofler og gulerødder skrælles og skæres i grove tern

  3. Broccolien og porren skæres i grove tern.

  4. Rosenkål, gulerødder, kartofler, porre og broccoli koges i ca. 20 min. og vandet drænes herfra.

  5. Find en randform eller et ovnfast fad, hvis ikke man har en randform.

  6. De forkogte grøntsager puttes i bunden af formen og frikadellefarsen ovenpå. Slut af med at drysse rasp ovenpå.

  7. Giv det ca. 25 min. i ovnen ved 200 g. alm. ovn.

  8. Servér gerne med en persillesovs eller en løgsovs til. Velbekomme.