Billig opskrift:

Stegt krydret svinekotelet med bagte rosenkål og gulerødder

Stegt krydret svinekotelet med bagte rosenkål og gulerødder

Tid i alt: 45 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Stegt krydret svinekotelet med bagte rosenkål og gulerødder er en af de bedste opskrifter uden højt indhold af stivelse, som jeg har smagt længe. Jeg har ikke eksperimenteret meget med rosenkål, men jeg er blevet ret vild med den her kombination. Resten af familien var også vild med retten, og børnene fik nogle ovnstegte kartofler til og en god sauce. Så den er også god med andet tilbehør. Der kan selvfølgelig bruges både frosne og friske rosenkål. Næringsindhold: Som noget nyt tilføjer jeg her næringsindhold. Bemærk, at nedenstående værdier kan variere afhængigt af nøjagtige mærker og tilberedningsmetoder, men disse er gennemsnitlige estimater baseret på standardernæringsdata. For hele måltidet: Energi: 2115 kalorier / 705 kalorier pr. pers. Fedt: 146 g / 48 g. pr. pers. Kulhydrater: 84 g / 28 g. pr. pers. Protein: 129 g / 43 g. pr. pers.

Ingredienser

400 g rosenkål

400 g gulerod

500 g svinekotelet

3 stk fed hvidløg

45 ml olie

1 tsk salt

1 tsk peber

24 fedtstof

0.8 tsk cayennepeber

1.5 tsk paprika


Fremgangsmåde

  1. Rosenkålene skylles og enden skæres af (det hårde stykke). Derefter pilles det første yderste lag af og de skæres i halve.

  2. Gulerødderne skrælles og skæres i små tern

  3. Hvidløg pilles og fintsnittes

  4. Gulerødderne og rosenkålene vendes i olie, paprika, hvidløg, salt og peber. Og gives ca. 20-25 min. i ovnen ved 200 g. alm. ovn.

  5. Svinekoteletterne bankes med en kødhammer og krydres med salt, cayennepeber, peber og lidt paprika.

  6. Steg koteletterne i fedtstof på en pande.

  7. Servér og velbekomme.