Billig opskrift:

Svensk pølseret

Svensk pølseret

Tid i alt: 40 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

En let opskrift, der ofte rammer danskernes spiseborde. En klassiker når der skal spares på madposten i ny og næ. Vi er selv vilde med svensk pølseret, da det er en god og børnevenlig ret, som ikke tager lang tid at lave. Der er oftest rester af retten, hvilket også er skønt til restedagen. Næringsindhold: Som noget nyt tilføjer jeg her næringsindhold. Bemærk, at nedenstående værdier kan variere afhængigt af nøjagtige mærker og tilberedningsmetoder, men disse er gennemsnitlige estimater baseret på standardernæringsdata. For hele måltidet: Energi: 2868 kalorier / 956 kalorier pr. pers. Fedt: 206 / 69 g. pr. pers. Kulhydrater: 153g / 42,6g. pr. pers. Protein: 98g / 32,6 g. pr. pers.

Ingredienser

500 g pølser

75 g tomatpuré

650 g kartofler

250 ml piskefløde

1 stk løg

2 tsk paprika

24 fedtstof

1 tsk salt

1 tsk peber


Fremgangsmåde

  1. Skræl kartofler og skær med i små mundrette stykker

  2. Kog kartoflerne og lad dem køle helt af (de kan evt. med fordel koges dagen før)

  3. Skær pølserne i små tern

  4. Løg pilles og snittes fint

  5. Svits løg, kartofler og pølser i en gryde

  6. Tilsæt tomatpuré og fløde – lad det simre i 10 minutters tid

  7. Hvis der ønskes mere sovs – tilsæt her en smule mælk

  8. Smag til med salt og peber.