Billig opskrift:
Svensk pølseret

Tid i alt: 40 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
En let opskrift, der ofte rammer danskernes spiseborde. En klassiker når der skal spares på madposten i ny og næ. Vi er selv vilde med svensk pølseret, da det er en god og børnevenlig ret, som ikke tager lang tid at lave. Der er oftest rester af retten, hvilket også er skønt til restedagen. Næringsindhold: Som noget nyt tilføjer jeg her næringsindhold. Bemærk, at nedenstående værdier kan variere afhængigt af nøjagtige mærker og tilberedningsmetoder, men disse er gennemsnitlige estimater baseret på standardernæringsdata. For hele måltidet: Energi: 2868 kalorier / 956 kalorier pr. pers. Fedt: 206 / 69 g. pr. pers. Kulhydrater: 153g / 42,6g. pr. pers. Protein: 98g / 32,6 g. pr. pers.
Ingredienser
500 g pølser
75 g tomatpuré
650 g kartofler
250 ml piskefløde
1 stk løg
2 tsk paprika
24 fedtstof
1 tsk salt
1 tsk peber
Fremgangsmåde
Skræl kartofler og skær med i små mundrette stykker
Kog kartoflerne og lad dem køle helt af (de kan evt. med fordel koges dagen før)
Skær pølserne i små tern
Løg pilles og snittes fint
Svits løg, kartofler og pølser i en gryde
Tilsæt tomatpuré og fløde – lad det simre i 10 minutters tid
Hvis der ønskes mere sovs – tilsæt her en smule mælk
Smag til med salt og peber.