Billig opskrift:

Kylling i karry m. kokosmælk & blomkålsris

Kylling i karry m. kokosmælk & blomkålsris

Tid i alt: 35 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Blomkålsris er meget temmelig "in" i de her dage, og jeg kan virkelig godt forstå hvorfor. Det smager skønt til diverse gryderetter, og virker noget mere friskt end alm. ris - for ikke at nævne også noget sundere. Vi går egentlig ikke så meget op i, om man bør få stivelse eller ej, vi spiser det, som vi er i humør til. Men den her ret er yderst lækker og hele familien spiste så godt med og blev alle mætte, trods man tænkte, at det da ikke var meget blomkål. Det fylder altså en del i maven, og smager super skønt.Ingredienslisten er normalt delt op efter hvad der skal købes, og hvad man normalt har i sit basislager, hvis man følger mine madplaner. Husk normalt at tjekke basislageret inden du handler efter opskrifter på siden.

Ingredienser

450 g kyllingebrystfilet

400 ml kokosmælk

120 g gulerod

1 stk blomkål

1 stk løg

2 tsk groft salt

24 fedtstof

300 ml vand

2 tsk karry

peber

paprika


Fremgangsmåde

  1. Løg pilles og hakkes i tern

  2. Gulerødderne skrælles og rives groft

  3. Kyllingen skæres i små strimler (hvis single spring dette punkt over, da det allerede er i strimler)

  4. Fedtstof hældes på panden og karryen puttes på og lader det brænde af

  5. Tilsæt kyllingen og lad det stege ved høj varme 1 min på hver side

  6. Tag kyllingen af panden og skru ned til middel varme

  7. Put halvdelen af vandet i, groft salt, løg og gulerødder på panden og lad det simre til det er blødt (ikke brunt)

  8. Tilsæt den anden halvdel vand og kylling og lad det simre ved middel varme i 10 min. Husk at røre engang imellem.

  9. Tilsæt kokosmælk og lad det simre yderligere 5 min og smag til med salt og peber

  10. Fjern bladene fra blomkålet, skyld hovedet og riv det fint på et rivejern.

  11. Kog vand og hæld udover blomkålsrisene – lad det trække et par minutter (si “risene”)

  12. Vend en smule salt og paprika ved blomkålsrisene og server til kylling i karry.