Billig opskrift:

Mørbradgryde med ris

Mørbradgryde med ris

Tid i alt: 40 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Denne weekend skulle børnene og jeg tilbringe tid med min søster, og derfor skulle der gerne kunne laves mad hurtigt og nemt, når 3 små børn er samlet! Vi afveg derfor fra madplanen og gik i gang med at lave den lækreste mørbradgryde med ris til. Den kan laves i mange forskellige afstøbning i forhold til grøntsagerne, så man kan sagtens lige smide det i, som er i køleskabet fra ugen. Retten er yderst børnevenlig, da man snildt kan "gemme" grøntsagerne i saucen, og derved faktisk få dem til at spise en hel del mere, end hvis de lå ved siden af helt synlige. Måske ikke så pædagogisk, men det virker. Alt i alt en rigtig lækker vinterret, der sagtens kan laves i større mængder og fryses ned.

Ingredienser

500 g svinemørbrad

165 ml kokosmælk

1 stk peberfrugt

180 g gulerod

100 g champignon

3 ps ris

600 ml vand

0.5 tsk chilipulver

1 stk rødløg

kulør

salt

peber


Fremgangsmåde

  1. Mørbraden renses og skæres i små tern

  2. Alle grøntsagerne skæres ud - gulerod i skiver og resten i tern

  3. Kødet brunes med løg i fedtstof i en gryde - tilsæt chili

  4. Vand, grøntsager og kokosmælk hældes ved og lades simre i 15 min.

  5. Ris koges efter anvisning på emballagen.

  6. Smag til med salt og peber

  7. Jævn retten med meljævning (mel + vand rystet sammen).

  8. Tilsæt lidt kulør til den ønskede farve.

  9. Server med risene.