Billig opskrift:

Lækker kylling i stegeso m. kogte kartofler, gulerødder & brun sovs

Lækker kylling i stegeso m. kogte kartofler, gulerødder & brun sovs

Tid i alt: 120 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Farfar er verdens bedste herhjemme. Og når farfar kommer, så skal vi have god gammeldags mad! Denne gang kylling stegt i stegeso, kartofler, grøntsager og MASSER af sovs. Gammeldags mad er generelt mine favoritter! Det kræver ikke 1700 ingredienser, er nemt at lave og smager fantastisk. Til retten blev der selvfølgelig også serveres agurkesalat, da vi synes det passer godt til. Hvis ikke man har en stegeso, kan den også laves i et fad i ovnen. Næringsindhold: Som noget nyt tilføjer jeg her næringsindhold. Bemærk, at nedenstående værdier kan variere afhængigt af nøjagtige mærker og tilberedningsmetoder, men disse er gennemsnitlige estimater baseret på standardernæringsdata. For hele måltidet: Energi: 2435 kalorier / 811 kalorier pr. pers. Fedt: 116 g / 38 g. pr. pers. Kulhydrater: 46 g / 15 g. pr. pers. Protein: 268 g / 89 g. pr. pers.

Ingredienser

Andet

600 g gulerod

1000 g kartofler

agurkesalat

Kyllingen

1350 g fersk kylling

1 bdt frisk persille

80 g gulerod

400 ml vand

1 stk hønsebouillon

1 stk løg

24 fedtstof

salt

peber

Sovs

60 ml vand

16 g mel

300 ml mælk

kulør

bouillonvand fra kylling


Fremgangsmåde

  1. Start med (hvis din stegeso er en ler-stegeso) at putte den 20 min. i vand for at "bløde" den op. Det gør, at den evt. ikke sprækker under madlavningen.

  2. Kyllingen gnides derefter med salt og peber og brunes i fedtstof på alle 4 sider i en gryde.

  3. Pil løg og skræl guleroden. Skær begge dele i små stykker.

  4. Derefter lægges kyllingen i stegesoen og fyldes med skyllet frisk persille.

  5. Bouillon, løg og gulerødder tilsættes stegesoen og den steges i ovnen med låg på i 1,5 time ved 200 g. alm. ovn.

  6. Kartofler og gulerødder skrælles og koges til det er mørt i en gryde med vand og salt.

  7. Når kyllingen er færdig hældes bouillonen i en gryde og mælk, salt, peber og kulør tilsættes.

  8. Mel + vand blandes til en meljævning og tilsættes gryden med sovs. Hæld meljævning i til ønsket tykkelse og smag til med mere salt og peber.

  9. Kyllingen parteres og serveres med kartofler, gulerødder, sovs og agurkesalat.