Billig opskrift:

Øllebrød på budget

Øllebrød på budget

Tid i alt: 120 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Hvor meget jeg elsker øllebrød med hvidtøl, som jeg synes det altid skal være med, så er det altså bare somme tider enten ikke sæson for hvidtøl, eller også kan man synes, at det er for dyrt. Man kan sagtens bruge en almindelig mørk øl også, hvis ikke man kan finde hvidtøl. Jeg elsker øllebrød med flødeskum på toppen, lidt kanel og bananstykker på OG saftevand serveret til retten. Hvis man vælger at tilsætte øl, synes jeg det er bedst med 2 dl., og så lad det komme i sammen med vandet.

Ingredienser

100 ml piskefløde

2 stk banan

300 g rugbrød

600 ml vand

0.1 tsk salt

1 tsk sukker

kanelsukker


Fremgangsmåde

  1. Rugbrødet deles i meget små stykker og lægges i vand (gerne natten over). Hvis man ikke har så lang tid, kan det også sagtens blot lade stå i vandet i 20 min. tid, men det bliver kun bedre af at suge vand så lang tid som muligt.

  2. Sæt over kog, tilsæt sukker og lad det simre ved middelvarme i 20 min. Rør godt undervejs.

  3. Pisk fløden til en lækker luftig flødeskum.

  4. Bananerne skæres i små stykker og serveres til grøden, kanel og flødeskum.

  5. Velbekomme.