Billig opskrift:

Sprød frugttærte m/ æble, hindbær og pærer

Sprød frugttærte m/ æble, hindbær og pærer

Tid i alt: 45 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

En skøn forårsdag som denne i dag krævede helt bestemt en lækker dessert til kaffen. I dag blev det til sprød frugttærte med æble, hindbær og pærer. Ultra nem, sprød bund og en dessert, som hele familien kan tåle. Den er nemlig uden æg.

Ingredienser

Tærtebund

220 g mel

0.1 tsk salt

1 tsk vaniljesukker

150 g smør

90 g sukker

Tærtefyld

2 stk pære

2 stk æble

125 g hindbær

kanelsukker

cremefraiche


Fremgangsmåde

  1. Mel, salt, vaniljesukker og sukker blandes i en skål

  2. Smørret skæres i små stykker og vendes med de tørre ingredienser. Ælt det sammen på bordet, så det får en blød konsistens.

  3. Fordel dejen i et tærtefad - gerne op ad siden for at få en høj bund.

  4. Bag tærtedejen i ovnen i 15 min. (uden fyld på) ved 200 g. alm. ovn.

  5. Tag tærten ud af ovnen og lad det køle af

  6. Imens det køler af skrælles alle frugterne og skæres i små tern

  7. Hindbær, pærer og æbler lægges ovenpå tærtebunden og der drysses kanelsukker på toppen

  8. Bag tærten igen i ovnen i 20 minutters tid ved samme varme som før., eller til du kan mærke at bunden er sprød og frugterne møre.

  9. Lad tærten køle af og server den med tilhørende cremefraiche.