Billig opskrift:

Peberfrugtsuppe m/ hvidløgsbrød

Peberfrugtsuppe m/ hvidløgsbrød

Tid i alt: 25 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

En cremet lækker suppe, som er blevet en af vores favoritsupper herhjemme. Jeg er generelt vild med peberfrugter - både kolde og varme, så det var da endnu mere fantastisk, at de også fungerede i en suppe. Det crispy hvidløgsbrød til suppen giver bare det ekstra pift! Prøv den, den er super skøn og nem at lave. Retten kan serveres med en smule cremefraiche i, men det er bestemt ikke nødvendigt for en lækker suppe. Næringsindhold: Som noget nyt tilføjer jeg her næringsindhold. Bemærk, at nedenstående værdier kan variere afhængigt af nøjagtige mærker og tilberedningsmetoder, men disse er gennemsnitlige estimater baseret på standardernæringsdata. For hele måltidet: Energi: 2369 kalorier / 789 kalorier pr. pers. Fedt: 191 g / 63 g. pr. pers. Kulhydrater: 126 g / 42 g. pr. pers. Protein: 33 g / 11 g. pr. pers.

Ingredienser

1 stk ciabattabrød

100 g smør

15 ml olie

3 stk fed hvidløg

frisk purløg

0.1 tsk salt

Peberfrugtsuppe

4 stk peberfrugt

1 stk løg

2 stk fed hvidløg

1 stk grøntsagsbouillon

200 g naturel flødeost

600 ml vand

45 g smør

0.5 tsk cayennepeber

3 tsk paprika

salt

peber


Fremgangsmåde

  1. Peberfrugt skylles og skæres i grove tern

  2. Løg og hvidløg pilles og snittes fint

  3. Løg, hvidløg og peberfrugt svitses i fedtstof i en gryde - tilsæt paprika og cayennepeber under omrøring

  4. Tilsæt vand og bouillon og lad det simre i 15 min.

  5. Blend suppen og hæld indholdet tilbage i gryden - tilsæt flødeost (rør imens) og smag til med salt og peber.

  6. Ovnen tændes på 200 g. alm. ovn.

  7. Ciabattabrøddet skæres i tynde skiver

  8. Olie, smør og fintsnittet hvidløg piskes sammen til en cremet luftig masse (det skal være af flydende grad). Smag til med salt og evt. frisk purløg.

  9. Brødene smørres med hvidløgssmør 0g varmes i ovnen indtil de er blevet gyldenbrune og sprøde.

  10. Server til suppen og dyp gerne brød deri.