Billig opskrift:

Kylling i ovn m/ vilde ris, bearnaisesauce, grøntsager og feta

Kylling i ovn m/ vilde ris, bearnaisesauce, grøntsager og feta

Tid i alt: 45 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Kylling i ovn med vilde ris, bearnaisesauce, grøntsager og feta er en af de simple retter jeg elsker at lave, når det skal gå hurtigt, men samtidig også være utrolig lækker. Vi fik retten en dag vi havde besøg af vores venner og deres børn, og alle tog så godt imod retten. De vilde ris gør, at risene ikke føles så bløde, og så er det skønt at der er noget bid i dem, og at de mætter mere. En opskrift som ikke kræver, at man står over gryderne - lige til børnefamilien.

Ingredienser

4 dl vilde ris

500 g broccoliblanding

100 g salatost i tern

450 g kyllingebrystfilet

1 stk bearnaisesauce i glas

1.5 tsk paprika

1 tsk cayennepeber

1 tsk salt

0.8 tsk peber

45 ml olie


Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 g. varmluft.

  2. Vand sættes over kog. Tilsæt risene og lidt salt. Lad det koge i 20 min. og trække i 15 min. efterfølgende med låg på. Rør rundt i det undervejs ved kogning for at det ikke brænder fast.

  3. Olie blandes med salt, peber, cayennepeber og paprika. Herefter pensles kyllingen med olieblandingen og lægges i et ildfast fad. Hæld en smule vand ved kyllingen og giv det ca. 20-25 min. i ovnen ved 200 g. varmluft. For at være sikker på at kyllingen er færdig kan du tage et bryst ud, skære det over og tjekke det indeni.

  4. Imens kylling og ris tilberedes koges grøntsagerne til retten og bearnaise saucen varmes i en gryde.

  5. Kyllingen skæres i skiver efter de tages ud af ovnen. Server retten med feta. Velbekomme.