Billig opskrift:

Pikant grøntsagslasagne m/ spidskålsplader

Pikant grøntsagslasagne m/ spidskålsplader

Tid i alt: 60 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Jeg har lavet en utrolig lækker pikant grøntsagslasagne med spidskålsplader! Den er virkelig nem at lave og i den sundere kategori, da den er uden stivelse pånær en smule meljævning, som kan erstattes med nogle andre fødevarer - fx fløde, æggeblommer mv. Dette vil tykne det, jeg havde blot ingen af delene hjemme, så det blev med meljævning. Jeg elsker at lave mad med pikantost og spidskål. Denne stivelsesfrie ret gør, at man kan spise med bedre samvittighed! Det er min nye favorit.

Ingredienser

1 stk spidskål

500 g hakket oksekød

180 g gulerod

50 g frisk spinat

1 ds hakket tomat

1 pk pikantost

1 stk løg

125 g frisk mozzarella

300 ml vand

0.3 stk hønsebouillon

0.5 tsk salt

0.3 tsk peber

150 ml piskefløde

24 fedtstof


Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader alm ovn

  2. Løg pilles og hakkes fint

  3. Gulerødderne skrælles og hakkes fint

  4. Spinaten skylles

  5. Hele blade fra spidskålet skæres af og lægges i bunden af et ildfast fad sammen med det friske spinat

  6. Resten (det inderste af spidskålet) skæres fint

  7. Oksefars og løg brunes i en gryde i fedtstof

  8. Gulerødder, spidskål, vand, bouillon og hk. tomat tilsættes gryden.

  9. Når indholdet i gryden simrer tilsættes flødeost og røres godt ud.

  10. Lad retten simrer i 15 min.

  11. Jævn retten til ønskede konsistens - der kan evt. bruges fløde til at gøre retten mere cremet.

  12. Smag til med salt og peber

  13. Hæld kødsovsen lidt af gangen over spidskålet i det ildfaste fad - læg endnu en række med spidskål og til sidst kødsovs.

  14. Den friske mozzarella skæres i tynde skiver og lægges ovenpå lasagnen.

  15. Bag lasagnen i ovnen i 25 min. alm ovn - skru' derefter over på varmluft og giv retten endnu 15 min.

  16. Når indholdet i gryden simrer tilsættes flødeost og røres godt ud.

  17. Lad retten simrer i 15 min.

  18. Jævn retten til ønskede konsistens - der kan evt. bruges fløde til at gøre retten mere cremet.

  19. Smag til med salt og peber

  20. Hæld kødsovsen lidt af gangen over spidskålet i det ildfaste fad - læg endnu en række med spidskål og til sidst kødsovs.

  21. Den friske mozzarella skæres i tynde skiver og lægges ovenpå lasagnen.

  22. Bag lasagnen i ovnen i 25 min. alm ovn - skru' derefter over på varmluft og giv retten endnu 15 min.