Billig opskrift:

Big Mac roulade aka. Burgerroulade

Big Mac roulade aka. Burgerroulade

Tid i alt: 50 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

I dag har en helt bestemt betydning for os herhjemme - eller i hvert fald min mand - der er nemlig Super Bowl, og så endda i skrivende sekund! Og hvad gør man lige, når man elsker sin mand? Så laver man mad. Det er vejen til de kære mænds hjerter og min mand er ingen undtagelse. Normalt ville jeg servere hotwings, burger, fritter og hele baduljen, men i år prøver vi noget andet! I har nok læst mange steder at den kære Big Mac roulade hitter helt vildt! Det har jeg i hvert fald hørt, og derfor begav jeg mig i krig med den - altså min egen version vel og mærke, og det blev et kæmpe hit! Og så er jeg på vippen til at sige, at den faktisk også er ret sund - i hvert fald i forhold til de tiltag man nu ellers kunne gøre sig her på denne aften med Super Bowl - det eneste der lige skulle være lidt usundt er tykmælk og dressing! :-) Den smager nu altså ikke helt som en Big-Mac, der mangler den gode sauce, men det er et fantastisk alternativ, der i hvert fald smager ret godt! Men når det er sagt, kan jeg godt forstå navnet - for det er ikke helt langt fra med smagen. Jeg blev vældig overrasket over den, og den kommer helt klart på menuen igen.

Ingredienser

0.5 stk iceberg

0.5 stk agurk

2.3 stk tomat

450 g hakket oksekød

Andet

1 stk løg

0.5 tsk salt

0.5 tsk oregano

0.5 tsk salt

dressing

fedtstof

Bund

6 stk æg

500 ml tykmælk

75 g frisk spinat

200 g revet mozzarella


Fremgangsmåde

    Bund:

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft

  2. Æggene klækkes ud i en skål og piskes sammen

  3. Ost tilsættes skålen

  4. Spinaten skylles og hakkes fint - tilsættes derefter skålen

  5. Til sidst tilsættes tykmælken og det blandes fint

  6. Bagepapir beklædes på en bageplade og fyldet til bunden fordeles på pladen

  7. Bunden skal have 20-22 min. i ovnen. Den skal være gylden brun ovenpå samt være fast.

  8. OBS! Bruges spinatkugler skal disse tøes op og vandet skal sies fra dem (vrid vandet igennem si).

  9. Fyld:

  10. Imens bunden bages brunes kødet i fedtstof i en gryde - salt, peber og oregano tilsættes mens det brunes

  11. Alle grøntsagerne skylles

  12. Iceberg skæres fint

  13. Agurkerne og tomaterne skæres i tynde skiver

  14. Løget pilles og skæres i halve ringe

  15. Når bunden er bagt vendes bunden ned på en kold bageplade, således at bagepapiret nu er øverst på den kolde plade. Man kan ligge en kold bageplade ovenpå den varme og vende den på den måde.

  16. Når bunden er vendt på den kolde plade smørres den med dressing.

  17. Derefter tilsættes iceberg, oksekød, agurker, tomater og til sidst løg.

  18. Nu skal den blot rulles og serveres! Og den er simpelthen så lækker. Glæd jer.