Billig opskrift:

Hjemmelavede nuggets m/ ovnstegte grøntsager og bearnaisesauce

Hjemmelavede nuggets m/ ovnstegte grøntsager og bearnaisesauce

Tid i alt: 60 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Jeg har aldrig lavet hjemmelavet nuggets før, men det er bestemt ikke sidste gang, at det kommer på menuen. Hvis man ikke har en foodprocessor eller en kødhakker, så kan man købe kyllingefars, men jeg brugte kyllingebrystfileter, hvilket blev utrolig lækkert. Hvis farsen bliver lidt for tynd kan der med fordel puttes mere mel i farsen. Og omvendt hvis den har svært ved at køre rundt i foodprocessoren kan der tilsættes lidt mælk som væske.

Ingredienser

Andet

1000 g kartofler

1000 g gulerod

2 brev bearnaisesauce-pulver

250 ml mælk

100 g margarine

30 ml olie

Nuggets

450 g kyllingebrystfilet

3 tsk tørret ramsløg

3 tsk tørret persille

mel

1 tsk salt

1 tsk peber

1 tsk hvidløgspulver

Panering

mælk

rasp


Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne skylles og skæres i tynde stænger - gulerødderne skrælles og skæres i tynde stænger - vend derefter grøntsagerne i olie, salt, peber, timian og tørret ramsløg.

  2. Giv grøntsagerne 40-45 min. i ovnen ved 200 grader varmluft.

  3. kyllingen skæres i små tern og hældes i en foodprocessor eller en kødhakker, så det bliver til en lækker fars (spring trinet over, hvis du allerede har købt færdig fars).

  4. Tilsæt krydderierne og vend farsen - hvis farsen er for tynd tilsæt mel og rør rundt.

  5. Lav farsen til små kugler og vend dem i mælk og rasp - og tryk dem en smule flade når de er paneret.

  6. Hæld olie på en pande og skru op på middelvarme (mit komfur går til 9 i grader og står på 6/7 stykker grader).

  7. Tilsæt nuggets og lad dem blive gyldenbrune (der skal gerne være olie op til halvvejs på kødet), så siderne også bliver brune).

  8. Smelt margarinen i en gryde, tilsæt pulveret og rør rundt. Tilsæt mælken og rør rundt til det er blevet tykkere i konsistens.

  9. Servér saucen til grøntsagerne og de hjemmelavede nuggets.