Billig opskrift:

Hjemmelavede pandekager uden æg (24 stk.)

Hjemmelavede pandekager uden æg (24 stk.)

Tid i alt: 60 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Når vejret er overskyet, koldt og fyldt med regn får vi ofte pandekager! Og i går var ingen undtagelse. Som vejret er her i Danmark burde vi nærmest få det hver dag, men så er det jo heller ikke specielt, og det skal det helst gerne være når mor går i køkkenet for at lave pandekager. Jeg prøver hele tiden forskellige opskrifter af, men denne her er uden tvivl min favorit indtil videre - og børnene var ganske enige, hvilket egentlig er det vigtigste for mig! Opskriften indeholder ingen æg. Prøv dem, de er suuuper lækre. Næringsindhold: Som noget nyt tilføjer jeg her næringsindhold. Bemærk, at nedenstående værdier kan variere afhængigt af nøjagtige mærker og tilberedningsmetoder, men disse er gennemsnitlige estimater baseret på standardernæringsdata. For hele måltidet: Energi: 3483 kalorier / 145 kalorier pr. stk / pandekage Fedt: 130 g / 5,4 g. pr. stk Kulhydrater: 482 g / 20 g pr. stk Protein: 85 g / 3,5 g. pr. stk

Ingredienser

100 g smør

500 g mel

45 g sukker

100 ml cremefraiche

3 tsk vaniljesukker

800 ml mælk

fedtstof

200 ml vand

3 tsk bagepulver


Fremgangsmåde

  1. Find en skål

  2. Mel, sukker, bagepulver og vaniljesukker blandes sammen.

  3. Cremefraiche tilsættes og hældes over i skålen med de tørre ingredienser

  4. Halvdelen af mælken hældes i skålen og der piskes godt

  5. Margarinen/smør smeltes og hældes også over i skålen sammen med resten af mælken og vandet.

  6. Steg dem på panden (gerne papirstynde), i fedtstof - der skulle gerne blive 24 stk. ca.